مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» آیا ایکس باکس و پلی استیشن بعدی در واقع یک کنسول هستند؟

طی ماه‌های اخیر اطلاعاتی از ایکس باکس اسکارلت و پلی استیشن 5 منتشر شده است. هم سونی و هم مایکروسافت قول داده‌اند که با کنسول قدرتمندی طرف خواهیم بود. البته بسیاری از افرادی که به طور مستقیم با این محصولات در ارتباط هستند می‌گویند پلی استیشن و ایکس باکس بعدی تفاوت بزرگی باهم نخواهند داشت. حال سوال اصلی اینجاست که تا چه اندازه باید منتظر محصولاتی خلاقانه باشیم؟

آلن کور، مدیر اجرایی یوبیسافت در مناطق اروپا، آفریقا و خاورمیانه اعتقاد دارد که با «جهشی بزرگ» طرف خواهیم بود. البته کور هم معتقد است هنوز دقیقا مشخص نیست که کاربران چه توقعاتی از کنسول‌های نسل بعد دارند: «ما نمی‌دانیم که سرویس‌های استریم تا چه اندازه فراگیر می‌شوند. آن چیزی که در حال حاضر می‌دانیم این است که کنسول‌های نسل بعدی یک جهش بزرگ نسبت به نسل فعلی محسوب می‌شوند.»

به عقیده او، این سخت‌افزارهای جدید برای کمپانی‌های بازی‌سازی بسیار هیجان انگیز هستند زیرا آن‌ها می‌توانند با سطح جدیدی از تکنولوژی کار کنند که پیش از این به آن دسترسی نداشتند. به عقیده او، این پیشرفت‌‌ها جدا از به ارمغان آوردن گرافیک بهتر، اجازه اعمال تغییراتی جدید در گیم‌پلی را هم می‌دهد: «در واچ‌داگز به لطف تسلط بیشتر روی هوش مصنوعی می‌توانیم گیم‌پلی جدیدی را خلق کنیم.»

 

 

البته همه مثل آلن کور فکر نمی‌کنند. مدتی پیش آتسوشی اینابا در مصاحبه‌ای گفته بود که چندان برای کنسول‌های نسل بعد هیجان زده نیست: «سخت افزار‌ مورد استفاد‌ه‌ی کنسول‌های نسل قبلی شامل تراشه‌های اختصاصی بود که برای پی سی در دسترس نبود. اکنون اگر به کنسول‌های نسل بعد توجه کنید، آن‌ها از تراشه‌هایی استفاده می‌کنند که در حال حاضر در بازار وجود دارند. مثلا، سوییچ از تراشه تگرا استفاده می‌کند که قبلا در بازار وجود داشت و همچنین دیگر کنسول‌ها نیز از تراشه‌ها و کارت‌های گرافیک مشابه با پی سی استفاده می‌کنند که تنها کمی به‌روز رسانی شده‌اند. هیچ یک از این سخت افزار‌ها به‌نظر منحصر به فرد نمی‌رسند.»

او بیشتر برای پروژه‌های جدیدی مثل استیدیا هیجان زده است: «بسیار سخت است که در رابطه با چیزی که از قبل وجود داشته و حال در اهداف آن بازنگری صورت گرفته هیجان‌زده شد. به همین دلیل است که پلتفرم‌های ابری نماینده خلاقیت و تکنولوژی بسیار متفاوت هستند. آن‌ها پلتفرم‌هایی هستند که من را هیجان‌زده می‌کنند.»

البته همان‌طور که کور گفته بود باید منتظر باشیم و ببینیم که استفاده از سرویس‌هایی مثل استیدیا تا چه اندازه متداول خواهد شد. حداقل سرعت لازم برای استفاده از استیدیا ۱۰ مگابیت بر ثانیه دانلود و ۱ مگابیت بر ثانیه آپلود اعلام شده است و اجرای بازی‌ها با رزولوشن 4K حجم اینترنت بسیار سنگینی را مصرف می‌کند. باید به این موضوع توجه کرد که مصرف چنین حجمی قطعا برای بسیاری از کاربران امکان پذیر نیست و باید منتظر ماند و دید که زیرساخت‌های اینترنت در آینده‌ای نزدیک تا چه اندازه پیشرفت می‌کند.

در کل می‌توان گفت که کنسول‌های بعدی سونی و مایکروسافت در بعضی از پارامترها تا حد قابل مشاهده‌ای پیشرفت خواهند کرد که تجربه کاربران در بازی کردن را بسیار بهبود خواهند بخشید. برای مثال، چندی پیش مشخص شد که در مدل معمولی پلی استیشن 5 هم باید منتظر حضور حافظه SSD باشیم؛ قابلیتی که احتمالا در ایکس باکس اسکارلت هم حضور خواهد داشت.

در سوی دیگر ماجرا، بعید به نظر می‌رسد که با محصولاتی انقلابی از نظر سخت‌افزار طرف باشیم و شباهت‌‌های زیاد ویژگی‌های سخت‌افزاری این کنسول‌ها باعث می‌شود که المان‌هایی مثل بازی‌های انحصاری موفق و کیفیت سرویس‌های اشتراکی برنده نسل بعد را مشخص کند.

فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب


  دستگاه آب قلیایی دکتر مومنی   |   ساخت وبلاگ   |   روانشناس ایرانی در لندن  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


رپورتاژ آگهی ثبت کن و دیده شو !! رپورتاژ آگهی ثبت کن و دیده شو !! مشاهده